Sumatriptan Succinate (سوماتریپتان سوکسینات) | اطلاعات دارویی

Antimigraine Drugs

Sumatriptan Succinate

COMMON BRANDS NAME(S):

GENERIC NAME(S): Sumatriptan Succinate

اروهای ضد میگرن

سوماتریپتان سوکسینات

نام‌های تجاری:

نام شیمیایی:‌ سوماتریپتان سوکسینات

توجه: تجویز و مقدار مصرف دارو به عهده پزشک می‌باشد

اطلاعات و مصرف دارو


این دارو برای درمان سردرد‌های میگرنی در بیمارانی به کار می‌رود که ضد درد‌ها و داروهای ضد التهاب های غیر استروئیدی قادر به تخفیف کافی درد در آنها نیستند . همچنین از آن برای درمان سرددر‌های خوشه‌‌ای مصرف می‌شود.


اثر تخفیف سردرد میگرنی ممکن است به علت کاهش فعالیت اعصاب سروتونرژیک باشد. این دارو آگونیست‌ اختصاصی گیرنده 5-HT1D می‌باشد و احتمالا به علت انقباض عروق مغزی ناشی از تحریم این گیرنده موجب کاهش سردرد حاد می شود. همچنین این دارو قادر به کاهش آزادسازی نوروپیتیدها و سایرمیانجی‌های التهابی می‌باشد و به همین علت خروج پروتئین‌های پلاسما از عروق را کاهش می‌دهد.


جذب این دارو سریع ولی فراهمی زیستی آن 17% (احتمالا به علت جذب ناقص و اثر اولین عبور) می‌باشد. متابولیسم وسیع کبدی(80%) و نیمه عمری معادل 5/2 ساعت دارد. دفع آن از طریق ادرار (57%) و مدفوع (38%) صورت می‌گیرد.

عوارض جانبی احتمالی


در قفسه سینه، اختلال در بلع، تهوع و استفراغ، تغییر در حس چشایی، واکنشهای آلرژیک و آنافیلاکتیک، تشنج، اضطراب و تغییرات بینایی از عوارض جانبی مهم این دارو هستند.

هشدارها و تذکرات


در صورت وجود آریتیمی قلبی، تاکی‌کاردی ، سابقه سکته‌مغزی، استعداد ابتلا به بیماری عروق کرونر، نارسایی کبدی یا کلیوی، فشار خون بالا (کنترل شده)و حساسیت به سوماتریپتان، این دارو را باید با احتیاط کامل به کار برد.

تداخلات


همزمان و تا 14 روز بعد از قطع مصرف مهار کننده منو‌آمین اکسیداز نباید از سوماتریپتان استفاده نمود. مصرف همزمان این دارو با لیتیم ،‌ضد افسردگی‌های سه حلقه‌ای و مهارکننده‌های اختصاصی برداشت سروتونین موجب ضعف ، تشدید رفلکس‌ها، عدم هماهنگی می‌گردد. مصرف دی‌هیدروارگوتامین ، ارگوتامین ومتی‌سراژید همراه با این دارو باعث تشدید اثر انقباض عروق می‌شود.

Designed by: Jahan Rayanhe | Thanks to FAEL