Silver Sulphadiazine (سیلور سولفادیازین) | اطلاعات دارویی

Antibacterials

Silver Sulphadiazine

COMMON BRANDS NAME(S):

GENERIC NAME(S): Silver Sulphadiazine

اروهای ضد باکتری

سیلور سولفادیازین

نام‌های تجاری:

نام شیمیایی:‌ سیلور سولفادیازین

توجه: تجویز و مقدار مصرف دارو به عهده پزشک می‌باشد

اطلاعات و مصرف دارو


سولفادیازین نقره برای پیشگیری و درمان عفونت زخم‌های سوختگی به کار می‌رود. به علاوه به عنوان داروی کمکی برای درمان کوتاه مدت عفونت زخم‌های پا، پیشگیری از عفونت محل برداشت پوست در پیوند پوست و سائیدگی وسیع پوست و درمان زخم‌های سرانگشت نیز مصرف می‌شود.


این دارو بر بسیاری از ارگانیسم‌های گرم منفی و گرم مثبت دارای اثر باکتریسیدی می‌باشد. از نظر مکانیسم متفاوت از سدیم سولفادیازین یانیترات نقره بوده و فقط بر غشاء و دیواره سلول اثر می‌کند. به علاوه، در برابر مخمرها و کاندیدا آلبیکانس نیز فعال است.


جذب سولفادیازین نقره متفاوت بوده و به درصد سطح بدن که دارو روی آن قرار گرفته و شدت صدمه بافت وابسته است.

عوارض جانبی احتمالی


بامصرف دارو واکنش‌های آلرژیک شامل سوزش، خارش و بثورات جلدی مشاهده شده است. متعاقب مصرف طولانی مدت دارو بدرنگ شدن پوست و مخاط ناشی از نقره گزارش شده است. به علاوه با مصرف دارو لوکوپنی نیز ممکن است بروز نماید که باید کنترل شود.

هشدارها و تذکرات


1- در صورت وجود نقص عملکرد کبدی وکلیوی و کمبود G6PD (خطر بروز آنمی‌همولیتیک) باید با احتیاط مصرف شود.
2- در صورت بروز واکنش‌های آلرژیک، مصرف دارو باید قطع گردد.
3- احتمال بروز حساسیت متقاطع با سولفونامیدها فوروسماید، مدرهای تیازیدی، سولفونیل اوره‌ها یا مهارکننده‌های کربنیک انیدراز بایددر نظر گرفته شود.
4- مصرف دارو در نوزادان تا سن یک ماهگی به دلیل خطر برور کرنیکتروس توصیه نمی‌شود. به علاوه، جذب سولفونامیدها نزد مادران باردار و شیرده ممکن است باعث آزاد شدن بیلی‌روبین از پروتئین‌های پلاسمای نوزاد شده و خطر بروز کرنیکتروس را افزایش دهد.
5- درمان سطوح وسیع پوست با دارو ممکن است منجر به کسب غلظت‌های درمانی دارو در پلاسما و احتمال بروز عوارض جانبی یا تداخلات دارویی با سولفونامیدها گردد.

تداخلات


مصرف همزمان دارو با سایمتیدین ممکن است خطر بروز لکوپنی را افزایش دهد. صرف همزمان دارو با آنزیم‌های پروتئولیتیک از قبیل کلاژناز به دلیل اثر غیر فعال‌کنندگی فلزات سنگین بر آنها توصیه نمی‌شود.

Designed by: Jahan Rayanhe | Thanks to FAEL