Ibuprofen (ایبوپروفن) | اطلاعات دارویی

Analgesics Anti- inflammatory Drugs and Antipyretics

Ibuprofen

COMMON BRANDS NAME(S):

GENERIC NAME(S): Ibuprofen

داروهای مسکن ،ضد التهاب وضد تب ها

ایبوپروفن

نام‌های تجاری:

نام شیمیایی:‌ ایبوپروفن - ایبوبروفن - بروفن - دکسی پروفن

توجه: تجویز و مقدار مصرف دارو به عهده پزشک می‌باشد

اطلاعات و مصرف دارو


ایبوپروفن در تسکین درد و التهاب روماتیسمی ، انواع آرتریت‌(شامل آرتریت جوانان) و دیگر اختلالات عضلانی – اسکلتی به کار می رود. همچنین در درد‌های ملایم تا متوسط نظیر قاعدگی دردناک، دردهای بعد از عمل جراحی، تب و درد در کودکان مصرف می‌گردد.


ایبوپروفن پس از مصرف خوراکی سریعا جذب شده وحداکثر غلظت سرمی آن بعد از 2-1 ساعت ایجاد می‌گردد. 99% دارو به پروتئین‌های پلاسما متصل گشته و در کبد متابولیزه می گردد. نیمه عمر آن 2-8/1ساعت بوده و از راه ادرار دفع می‌شود.

عوارض جانبی احتمالی


ناراحتی دستگاه گوارش نظیر تهوع ، اسهال و گاهگاهی خونریزی و زخم ممکن است ایجاد گردد. عوارض دیگر شامل واکنش‌های آلرژیک به‌ویژه آنژیوادم، برونکواسپاسم و بثورات جلدی، همچنین سردرد، سرگیجه، گیجی، اختلالات شنوایی نظیر وزوز گوش و دفع در ادرار می‌باشد.

هشدارها و تذکرات


این دارو در موارد زیر باید با احتیاط فراوان مصرف شود:
بیماری‌ التهابی یا اولسراتیو قسمت فوقانی یا تحتانی مجرای گوارش(شامل بیماریCrohn، دیورتیکولین، قرحه گوارشی، کولیت اولسراتیو)، هموفیلی یا سایر اختلالات خونی شامل اختلالات عملکرد انعقادی یا پلاکت‌ها، عیب‌کار کلیه ، استوماتیت و همچنین در بیماران سالخورده ( به علت عوارض کبدی و کلیوی) و بیمارانی که احتمال بروز خونریزی و زخم گوارشی در آنها زیاد می‌باشد.

تداخلات


مصرف ایبوپورفن به همراه مهار کننده‌های آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین(ACE)، سبب معکوس نمودن اثر ضد فشار خون آنها گردیده و نیز خطر نارسایی کلیوی و افزایش پتاسیم خون احتمالا افزایش می‌یابد. ایبوپروفن همراه با داروهای ضد میکروبی از دسته کینولون‌ها خطر بروز تشنج را افزایش می‌دهند. اثر دارو‌های پائین آورنده قند خون سولفونیل اوره ، احتمالا بوسیله این دارو افزایش می‌یابد. مصرف همزمان با سیکلوسپورین خطر سمیت کلیوی را افزایش می دهد. دفع لیتیم و احتمالا متوترکسات بوسیله ایبوپروفن کاهش یافته و سمیت آنها افزایش می‌یابد. مهار تجمع پلاکتها توسط این دارو و زخم و خونریزی گوارشی در بیمارانی که تحت درمان با داروهای ضد انعقاد یا ترومبولیتیک هستند، ممکن است خطرناک باشد. اثرات کاهنده فشار خون تریامترن در صورت مصرف همزمان با این دارو ممکن است کاهش یابد. مصرف همزمان این دارو با اسپیرین توصیه نمی‌شود. مصرف همزمان اسید والپروئیک با این دارو خطر بروز خونریزی را به دلیل تداخل در عملکرد پلاکتها افزایش می‌دهد.

Designed by: Jahan Rayanhe | Thanks to FAEL