Antiepileptics
GENERIC NAME(S): Clobazam
اروهای ضد صرع
نام شیمیایی: کلوبازام
کلوبازام برای درمان کمکی صرع در بیمارانی که به خوبی به سایر داروهای ضد تشنج پاسخ نمیدهند، مصرف میشود.
این دارو از راه خوراکی بخوبی جذب و در کبد متابولیزه میشود. متابولیتهای آن از طریق ادرار دفع میشوند . زمان شروع اثردارو پس از مصرف یک مقدار واحد به سرعت جذب آن و پس از مصرف مقادیر متعدد به سرعت و میزان تجمع دارو و به نوبه خود نیمه عمر دفع و کلیرانس آن بستگی دارد.
خواب آلودگی، توهم، عدم تعادل(بخصوص درسالمندان) فراموشی، وابستگی،افزایش حالت تهاجمی(بصورت متناقض) گهگاه سردرد، سرگیجه، کمی فشار خون، اختلال گوارشی، بثورات جلدی، اختلال دید، تغییر میل جنسی از عوارض جانبی این دارو
. در موارد زیر این دارو باید با احتیاط فراوان تجویز شود:
بیماری تنفسی، ضعف عضلانی (بخصوص میاستنی گراو)، اختلال شدید شخصیتی و پورفیری،مسمومیت شدید با الکل همراه با علائم حیاتی ضعیف شده، اغماء شوک، گلوکوم حاد با زاویه بسته یا استعداد ابتلاء به آن .
2. مصرف طولانی مدت یا مقادیر زاید خطر بروز وابستگیهای روانی و جسمی را افزایش میدهد.
3. بنزودیازپینها ممکن است سبب بروز ضعف تنفسی به ویژه در افراد سالخورده، نوجوانان و افراد بشدت بیمار شود. در این موارد کاهش مقدار مصرف دارو ممکن است ضروری باشد.
مصرف همزمان این دارو با داروهای هوشبر ، داروهای ضددرد شبهتریاک، داروهای ضد افسردگی، و ضد جنون، آنتیهیستامینها ،داروهای مسددگیرنده آلفا، آدرنرژیک و باکلوفن موجب افزایش اثر سداتیو میشود. کتوکونازول و ایتراکونازول با مهار متابولیسم کبدی این دارو موجب افزایش غلظت پلاسمایی آن میشود.