Ceftriaxone Sodium (سفتریاکسون سدیم) | اطلاعات دارویی

Antibacterials

Ceftriaxone Sodium

COMMON BRANDS NAME(S):

GENERIC NAME(S): Ceftriaxone Sodium

اروهای ضد باکتری

سفتریاکسون سدیم

نام‌های تجاری:

نام شیمیایی:‌ سفتریاکسون سدیم

توجه: تجویز و مقدار مصرف دارو به عهده پزشک می‌باشد

اطلاعات و مصرف دارو


این دارو در درمان عفونت های باکتریایی حساس به آن مصرف می شود که شامل شانکروئید، اندوکاردیت ، سالمونلوز ، شیگلوز، سوزاک، مننژیت ( درمان و پیشگیری از مننژیت مننگوکوکی )، سپتی سمی و حصبه می باشد. این دارو قبل از اعمال جراحی و به منظور پیشگیری از عفونت نیز مصرف می شود.


سفتریاکسون به دلیل پیوند به پروتئین از کینتیک غیر خطی وابسته به دوز پیروی می کند . اوج غلظت سرمی دارو پس از تزریق عضلانی تا 2 ساعت بعد از حاصل می شود . نیمه عمر پلاسمایی دارو 9- 6 ساعت است . سفتریاکسون به طور وسیع در بافت ها و مایعات بدن منتشر می شود. بیش از نیمی از یک دوز مصرفی دارو از طریق ادرار و به صورت تغییر نیافته و بقیه از طریق مدفوع به صورت تغییر نیافته یا ترکیبات غیر فعال دفع می شود.

عوارض جانبی احتمالی


واکنشهای آلرژیک شامل کهیر و بثورات جلدی و علایم حساسیت مفرط شامل شوک آنافیلاکتیک، تهوع، استفراغ واسهال وعلایم کولیت پسودممبران با مصرف این دارو گزارش شده است .

هشدارها و تذکرات


1- در صورت وجود سابقه بیماری گوارشی به ویژه کولیت اولسراتیو، آنتریت ناحیهای وکولیت ناشی از آنتی بیوتیک با احتیاط فراوان مصرف شود.
2- در بیماران مبتلا به عیب کارکبد یا کلیه ، کاهش مقدار مصرف این دارو ضروری است.
3- در نوزادان نارس این دارو ممکن است موجب جابجایی بیلی روبین از آلبومین سرم شود.
4- تزریق این دارو در نوزادان باید به آهستگی و طی 60 دقیقه صورت گیرد.

تداخلات


در صورت مصرف همزمان سفالوسپورین ها با آمینوگلیکوزیدها و وانکومایسین احتمال بروز مسمومیت کلیوی افزایش می یابد . اثر ضد انعقادی وارفارین در صورت مصرف همزمان با این داروها است افزایش یابد.

Designed by: Jahan Rayanhe | Thanks to FAEL