Benzoyl Peroxide (بنزوئیل پراکساید) | اطلاعات دارویی

Dermatological Drugs and Sunscreens

Benzoyl Peroxide

COMMON BRANDS NAME(S):

GENERIC NAME(S): Benzoyl Peroxide

اروهای پوستی و ضد آفتاب ها

بنزوئیل پراکساید

نام‌های تجاری:

نام شیمیایی:‌ بنزوئیل پراکساید - بنزیل پراکساید - بنزوئیل پروکسید - بنزیل پروکسید - بنزوئیل پروکساید

توجه: تجویز و مقدار مصرف دارو به عهده پزشک می‌باشد

اطلاعات و مصرف دارو


بنزوئیل پراکسید برای درمان موضعی آکنه و لگاریس خفیف تا متوسط و همچنین عفونت‌های قارچی پوست به ویژه تینه‌آپدیس به کار می‌رود. در آکنه شدید این دارو را می‌توان به عنوان درمان کمکی همراه با آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی و موضعی، فرآورده‌های اسید رتینوئیک و فرآورده‌های حاوی گوگرد اسیدسالیسیلیک به کار برد.


بنزوئیل پراکسید به آهستگی اکسیژن فعال را آزاد می‌کند و اثر ضد باکتری آن به همین دلیل می‌باشد. به علاوه این دارو تا حدی دارای اثر کراتولیتیک است که موجب از بین رفتن جوش چرکی و همچنین خشک و پوسته پوسته شدن پوست می‌شود. بنزوئیل پراکسید موجب بهبودی ضایعات التهابی و غیر التهابی آکنه نیز می‌گردد.


دارو از پوست جذب شده و در پوست به اسیدبنزوئیک متابولیزه می‌شود. در حدود 5 درصد از داروی متابولیزه شده به طور سیستمیک جذب و بدون تغییر از راه ادرار دفع می‌شود.

عوارض جانبی احتمالی


بنزوئیل پراکسید ندرتاً ممکن است باعث درماتیت تماسی آلرژیک (سوزش،خارش، تاول زدن، قرمزی شدید یا تورم پوست) تحریک دردناک پوست و بثورات پوستی شود در این صورت باید دفعات مصرف کاهش یافته و یا مصرف دارو موقتاً قطع شود تا هنگامیکه تحریکات پوستی کاهش یابد. در صورت مصرف بیش از حد علایمی همچون سوزش، خارش، پوسته پوسته شدن، قرمزی یا تورم پوست ممکن است مشاهده شوند.

هشدارها و تذکرات


1- در موارد التهاب حاد یا برهنگی پوست باید با احتیاط مصرف شود.
2- از تماس دارو با چشم‌ها، دهان و سایر غشاهای مخاطی و نواحی حساس گردن اجتناب شود.
3- بنزوئیل پراکسید ممکن است به عنوان یک Tumor promoter عمل نماید.
4- ایمنی مصرف و کارایی دارو در کودکان کمتر از 12 سال سن ثابت نشده است.

تداخلات


مصرف همزمان صابون‌های ساینده، طبی یا پاک‌کننده، سایر فرآورده‌های موضعی ضدجوش، ترکیبات موضعی حاوی الکل همچون لوسیون‌های بعد از اصلاح، داروهای قابض، لوازم آرایشی و زیبایی معطر، صابون‌هایی با اثر خشک کننده قوی، ایزوترتینوئین، عوامل پوسته‌ریز موضعی همچون رزورسینول، گوگرد، اسیدسالیسیلیک با بنزوئیل پراکسید می‌تواند موجب اثر تجمعی تحریکی یا خشک‌کننده آنها شود.

Designed by: Jahan Rayanhe | Thanks to FAEL