Nutritional Agents and Vitamins
GENERIC NAME(S): Vitamin E Substances
وامل تغذیه ای و ویتامین ها(مکمل ها)
نام شیمیایی: ویتامین ای - الفا توکوفرول
ویتامین E برای پیشگیری و درمان کمبود این ویتامین مصرف می شود.
ویتامین E به عنوان یک عنصر اساسی در تغذیه و به عنوان یک آنتی اکسیدان همراه با سلنیم موجود در رژیم غذایی، اسیدهای چرب غیر اشباع موجود در غشاء و سایر ساختمان های سلولی را از جمله رادیکال های آزاد محافظت نموده و گویچه های قرمز خون را در مقابل همولیز حفظ می کند. ویتامین E به عنوان یک کوفاکتور در بعضی از سیستم های آنزیمی عمل می کند.
80-50 درصد ویتامین E از مجرای گوارش(دوازدهه) جذب می شود. برای جذب کافی این ویتامین، وجود املاح صفراوی و چربی موجود در رژیم غذایی ضروری است. این ویتامین در تمام بافت های بدن بویژه بافت های چربی ذخیره می شود. متابولیسم آن کبدی است و از طریق صفرا و کلیه دفع می شود.
با مصرف مقادیر بین U/day800-400 به مدت طولانی، تاری دید، اسهال، سرگیجه، سردرد، تهوع یا کرامپ معده، خستگی یا ضعف غیر معمول گزارش شده است.