Calcium Supplements (کلسیممکمل غذایی) | اطلاعات دارویی

Electrolytes

Calcium Supplements

COMMON BRANDS NAME(S):

GENERIC NAME(S): Calcium Supplements

لکترولیت ها

کلسیممکمل غذایی

نام‌های تجاری:

نام شیمیایی:‌ کلسیممکمل غذایی - کلسیم کربنات - کلسیم گلوکونات - کلسیم د - کلسیم دوبسیلات - کلسیم فورت - کلسیم جوشان

توجه: تجویز و مقدار مصرف دارو به عهده پزشک می‌باشد

اطلاعات و مصرف دارو


کلسیم تزریقی برای درمان کمی کلسیم خون در بیماریهایی که نیاز به افزایش سریع غلظت یون کلسیم در سرم دارند، مانند تتانی ناشی از کمی کلسیم خون در نوزادان،تتانی ناشی از کمبود هورمون پاراتیروئید، تتانی ناشی از کمی کلسیم خون به علت نیش حشرات یا واکنشهای حساسیتی، نشانه های حاد دردهای کولیک ناشی از مسمومیت با سرب، کمبود ویتامین D و آلکالوز ،بمنظور تنظیم الکترولیت، در احیای قلبی به ویژه پس از عمل جراحی قلب باز، به منظور تقویت قدرت انقباضی میوکارد پس از خاتمه فیبریلاسیون دهلیزی و بطنی یا زمانی که پاسخ کافی به اپی نفرین تزریقی وجود ندارد، بمنظور کاهش یا برطرف نمودن اثرات مضعف قلبی ناشی از زیادی پتاسیم خون و همچنین به عنوان پادزهر در درمان مسمومیت با منیزیم مصرف می شود. فراورده های خوراکی حاوی کلسیم به منظور جبران کمی کلسیم در بیماری هایی مانند کم کاری مزمن پاراتیروئید، نرمی استخوان، راشی تیسم و کمی ثانویه کلسیم خون پس از مصرف داروهای ضد تشنج مصرف می شوند. اگر کمی مزمن کلسیم خون ناشی از کمبود ویتامین D باشد، املاح خوراکی کلسیم به عنوان مکمل غذایی در افرادی که مقادیر کافی کلسیم دریافت نمی کنند و همچنین به عنوان داروی کمکی برای پیشگیری و درمان پوکی استخوان مصرف می شوند.



کلسیم برای عملکرد صحیح دستگاه عصبی، عضلانی و اسکلتی ضروری است. کلسیم در عملکرد طبیعی قلب، کلیه، تنفس، انعقاد خون و نفوذپذیری مویرگها و غشاءسلولی نقش مهمی را ایفا می کند. کلسیم همچنین به تنظیم آزادسازی و ذخیره های ناقلهای عصبی و هورمون ها، برداشت و اتصال اسیدهای آمینه،جذب ویتامین B12 و ترشح گاسترین کمک می کند.


تقریباً 30-20 درصد کلسیم در روده کوچک جذب می شود که این امر به حضور متابولیت های ویتامینpH,D روده و فاکتورهای رژیم غذایی مانند پیوند کلسیم به فیتاتها و فیبرها بستگی دارد. جذب کلسیم در صورت وجود کمبود کلسیم یا در بیمارانی که رژیم غذایی با کلسیم کم دریافت می کنند، افزایش یافته و در بیماران مبتلا به فقدان یا کمبود اسید معده کاهش می یابد. پیوند کلسیم به پروتئین پلاسما تقریباً 45 درصد است. 20 درصد کلسیم از راه کلیه و 80 درصد آن از راه مدفوع دفع می شود.

عوارض جانبی احتمالی


اختلالات خفیف گوارشی با مصرف خوراکی و برادیکاری،آریتمی و تحریک پس از تزریق وریدی از عوارض جانبی مهم املاح کلسیم می باشند. کاهش فشار خو ن، برافروختگی یا احساس گرما، ضربان نامنظم قلب، تهوع یا استفراغ، قرمزی پوست، درد یا سوزش در محل تزریق، تعریق، گزگز و کاهش فشار خون با تزریق املاح کلسیم گزارش شده است.

هشدارها و تذکرات


1. فراورده های حاوی کلسیم در موارد دهیدراسیون یا عدم تعادل سایر الکترولیت ها ،سابقه سنگهای کلیوی، عیب مزمن کار کلیه، عیب کار قلب و فیبریلاسیون بطنی در طول احیای قلب باید با احتیاط مصرف شود.
2. در حین درمان کمبود بیش از حد کلسیم خون، اندازه گیری میزان کلسیم سرم در فواصل منظم ضروری است.

تداخلات


مصرف همزمان سایر فراورده های حاوی کلسیم با این داروها ممکن است سبب افزایش غلظت کلسیم سرم، بویژه در بیماران مبتلا به عیب کار کلیه شود. مصرف همزمان املاح تزریقی کلسیم با دیگوکسین ممکن است خطر بروز آریتمی قلبی را افزایش دهد. املاح تزریقی کلسیم ممکن است اثرات سولفات منیزیم تزریقی را خنثی نمایند. همچنین در صورت مخلوط نمودن ملح کلسیم با سولفات منیزیم، امکان رسوب سولفات کلسیم وجود دارد. فراهمی زیستی فنی توئین و کلسیم بعلت تشکیل احتمالی یک کمپلکس غیر قابل جذب کاهش می یابد. جذب تتراسیکلین های خوراکی بعلت تشکیل کمپلکس های غیر قابل جذب و افزایش pH داخل معده، ممکن است کاش یابد.

Designed by: Jahan Rayanhe | Thanks to FAEL